مراحل ترخیص کالا از گمرک

مراحل ترخیص کالا از گمرک

مراحل ترخیص کالا از گمرک و اطلاع از آن جزء موارد ضروری به شما میرود که در ادامه به بررسی و معرف کامل آن پرداخته ایم. شما همچنین میتوانید با کارشناسان همیار تجارت تماس حاصل نمایید و از تحربیات آنها بهره مند شوید.

ترخیص کالا, مهمترین مرحله برای وارد کردن یک کالا به کشور است. به همین دلیل ترخیص کالا و داشتن اطلاعات درست در رابطه با آن, از اهمیت بالایی برخوردار است. تا زمانیکه کالا شما از مرز های گمرکی خارج نشود عملا نمی توانید هیچ استفاده ای از آن داشته باشید. بنابراین ترخیص کردن کالای شما به معنای شروع تجارت شماست. در بسیاری از موارد تاجران زمان کافی برای طی کردن مراحل ترخیص کالا از گمرک را ندارند. در چنین شرایطی باید کار را به شرکت های متخصص در این زمینه بسپارند.شرکت همیار تجارت یکی از با تجربه ترین شرکتها بین رقبا است.

با شماره 03133926 در همیار تجارت تماس بگیرید و برای ترخیص کالای خود, مناسبت ترین راه را انتخاب کنید .

مراحل ترخیص کالا در همیار تجارت

1- صدرو قبض گمرکی برای کالا:

 

در مرحله اول کالا به اماکن گمرکی می رسد و در آنجا برای کالا یک پیش فاکتور صادر می شود که در آن اطلاعات کالا شامل؛ نام و آدرس صاحب کالا, مقدارکالا, نوع کالا, مبدا کالای مورد نظر, قیمت کالا و زمان تحویل آن درج شده است. پیش فاکتور توسط شرکت تامین کننده صادر می شود. همچنین یک سند تحت عنوان پکینگ لیست نیز برای کالا صادر می شود که در آن اطلاعات صادراتی محصول با جزئیاتی مثل؛ ابعاد بسته بندی, وزن آن و اعداد درج شده روی بسته بندی کالا وجود دارد.

2-آماده سازی سند های لازم برای ترخیص کالا:

در این مرحله از مراحل ترخیص کالا از گمرک, باید اسنادی که برای ترخیص کالا از گمرک لازم است را به طور کامل و دقیق تهیه کنید. سپس اسناد را به گمرک مورد نظر و در صورت نیاز به بانک عامل برای بررسی کردن و تایید نهایی تحویل دهید. در ادامه شما را با مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک نیز آشنا خواهیم کرد.

3-اخذ ثبت سفارش:

در این مرحله باید از طریق سامانه جامع تجارت ایران سفارش خود را ثبت کنید. توجه داشته باشید که برای ثبت سفارش از طریق این سامانه داشتن کارت بازرگانی برای کالا الزامی است. بعد از ثبت سفارش خود در این سامانه اطلاعات کالای شما مثل؛ آزاد بودن یا نبودن واردات آن, مجاز بودن یا نبودن و عدم تولید داخلی بودن آن بررسی می شود. در صورتی که کالا موردی نداشته باشد مجوز ثبت سفارش برای آن صادر خواهد شد.

ترخیص کالا از گمرک بازرگان | همیار تجارت اسپادانا

4-دریافت تاییدیه از بانک مرکزی:

یک مرحله مهم از مراحل ترخیص کالا از گمرک دریافت تاییدیه از بانک مرکزی است. در این مرحله باید به یکی از شعب بانکی که در پیش فاکتور معرفی کرده اید مراجعه کنید و از طریق آن یک درخواست تحت عنوان تخصیص ارز به بانک مرکزی ارسال کنید و منتظر تایید از طرف بانک مرکزی بمانید.

5-دریافت حواله خرید کالا:

بعد از گرفتن تاییدیه بانک مرکزی باید به ازای هر مقدار تخصیص ارزی که برای شما صورت گرفته باشد, 35 درصد آن را جهت اطمینان از واردات کالا نزد بانک عاملی که در پیش فاکتور معرفی کرده اید قرار دهید. این مبلغ پس از تایید اطلاعات ثبت شده شما قابل برگشت خواهد بود.

6-دریافت مجوز ترخیص از شرکت حمل و نقل:

کالا های وارداتی از مرز های مختلف هوایی, زمینی و آبی به ایران وارد می شوند. کالا هایی که از اروپا وارد ایران می شوند اغلب از طریق مرز زمینی بازرگان جابجا می شوند. بعد از اینکه کالا از طریق یکی از مرز ها به گمرک رسید باید برای دریافت مجوز ترخیص از شرکت حمل و نقل اقدام کنید. به این مجوز اصطلاحا ترخیصیه گفته می شود که حاوی مشخصات کالا, مشخصات وسیله نقلیه و شرکت حمل و نقل می باشد.

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر | همیار تجارت

7-ثبت اطلاعات در سامانه EPLP:

در مرحله بعدی از ترخیص کالا باید مدارک خود را در سامانه EPL در قسمت تجارت فرامرزی بارگذاری کنید. بعد از ثبت ثبت اطلاعات شما در این سامانه, اطلاعات ثبت سفارش و اطلاعات حمل در این سامانه به صورت لینک شده قرار خواهد گرفت.

8-دریافت کوتاژ:

کوتاژ فرآیندی است که در نهایت باعث قطع دسترسی شما به اطلاعات کالا خواهد شد. بنابراین لازم است قبل از انجام این مرحله اطلاعات خود را با دقت چک کنید و از صحت آنها اطمینان حاصل کنید در غیر این صورت متخلف شناخته خواهید شد و باید بابت آن جریمه بپردازید. برای دریافت کوتاژ, بعد از اینکه شما مدارک خود را در سامانه EPL بارگذاری کردید, سامانه به کالای شما یک کد هشت رقمی اختصاص می دهد. با صادر شدن این کد فرم اظهار نامه کالای شما قفل خواهد شد و در مرحله بعد این فرم را به ماموران گمرکی معرفی می کند. سعی کنید این مرحله از مراحل ترخیص کالا از گمرک را با دقت کافی انجام دهید.

9-تعیین مسیر گمرکی کالا:

بعد از اینکه مسیر گمرکی کالا شما مشخص و تایید شد می توانید مراحل بعدی ترخیص کالا را از سر گیری کنید. در ادامه در رابطه با انواع مسیر های گمرکی نیز اطلاعات مفیدی را در اختیار تان قرار خواهیم داد.

در اصلی ترین مرحله ، به همیار تجارت اعتماد کنید!

10-پرداخت وجه گمرکی:

در این مرحله باید با ورود به سامانه “مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی” به صورت آنلاین هزینه های گمرکی را پرداخت کنید.

11-واریز دو درصد مالیات علی الحساب:

صاحب کالا باید دو درصد از کل مالیات را در این مرحله از مراحل ترخیص کالا از گمرک پرداخت کند. اداره گمرک این کار را برای جلوگیری از سو استفاده از کارت های بازرگانی یکبار مصرف تعیین کرده است. همچنین بسیار از وارد کنندگان بدون این قانون از دادن مالیات فرار می کنند. اما شرکت های وارد کننده با سابقه می توانند با ارائه کارت بازرگانی و مدارک مربوط به سوابق خود در رابطه با پرداخت مالیات های قبلی, از پرداخت این دو درصد معاف شوند.

12-اخذ مجوز های ترخیص کالا:

در این مرحله باید با توجه به نوع کالا مجوز هایی که برای ترخیص آن از گمرک لازم است را تهیه کنیم.

گرفتن کد رهگیری از بانک عامل
صادر شدن پروانه الکترونیک برای ترخیص کالا از گمرک
پرداخت هزینه و عوارض انبارداری؛ نگهداری کالا در انبار های گمرک هزینه دارد و برای طی شدن مراحل ترخیص کالا از گمرک باید آن را پرداخت کنید. این هزینه باتوجه به فاکتور های مختلفی مثل؛ وزن,حجم و مدت زمان نگهداری کالا در انبار گمرک تعیین می شود.

13-بارگیری کالا بوسیله کامیون:

برای بارگیری کالا خود باید از کامیونی استفاده کنید که قبلا شماره آن را در سامانهEPL وارد کرده اید. بعد از بارگیری محل انباری که بار شما به آنجا خواهد رفت مشخص می شود.

14-بررسی دوباره کالا در قسمت درب خروجی گمرک:

برای جلوگیری از واردات غیر قانونی و هر گونه تخلف دیگری, هنگام رسیدن کامیون های حمل کالا های وارداتی به درب خروجی گمرک کالا بار دیگر توسط کارشناسان گمرک بررسی می شود. در صورت نداشتن هیچ موردی دستور ترخیص کالا از گمرک صادر خواهد شد. برای ترخیص سریع تر کالا از گمرک, سعی کنید مراحل قبلی را به درستی انجام دهید تا در این قسمت کالا شما با مشکل بازگشت به گمرک مواجه نشود.

15-جلوگیری از قاچاق:

در مرحله آخر از مراحل ترخیص کالا از گمرک, کالا از گمرک خارج شده و به انباری که اطلاعات آن در سامانه EPL ثبت شده است منتقل می شود. کالا بعد از خروج از گمرک و تا هنگام ورود به انبار به دلایلی از جمله جلوگیری از قاچاق توسط نیروی انتظامی, قابل پیگیری خواهد بود.

توقف کالا در مراحل ترخیص کالا از گمرک

بررسی مدت واقعی نگهداری :
به کمک شرکت همیار تجارت که به قانون سری بزنیم ، متوجه خواهیم شد که طبق ماده 24 قانون امور گمرکی، مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای گمرکی از تاریخ تحویل کالا به این اماکن، سه ماه است. این مدت زمان در صورت تقاضای کتبی صاحب کالا یا شرکت های حمل و نقل در مورد کالای عبوری و وجود علل موجه به تشخیص گمرک و با پرداخت هزینه انبارداری، این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید خواهد بود اما بیشتر از این نمی شود انتظار نگهداری در گمرک داشته باشیم .

متروکه شدن به چه معناست ؟
حالا با توجه به قانون چنانچه در این مدت برای انجام امور تشریفات گمرکی اقدامی نشود، کالا مشمول مقررات متروکه می‌شود. همچنین در صورتی که برای کالایی سند ترخیص صادر شود و ظرف یک ماه از انبار گمرک خارج نشود، مشمول مقررات کالای متروکه می‌شود که بازم است توسط شرکت ها و افراد خبره در این زمینه همچون همیار تجارت پیگیری شود .

مراحل ترخیص کالا از گمرک به صورت فوری

اما در کنار تمام این موارد ، حل سریع چالش های پیش رو در زمینه گمرک ، یک مهارت ویژه است که منجر به ترخیص فوری کالا از گمرک می شود . چنین مهارتی از نیرو های متخصص شرکت همیار تجارت یک انتظار بجا است . شرکت همیار تجارت با سالها تجربه در زمینه ترخیص کالا از گمرک ، سرعت عمل و تخصص بالایی در زمینه رفع چالش ها و همچنین اجرای اقدامات دارند که میتواند منجر به ترخیص فوری کالا از گمرک شود . نمونه های اجرا شده توسط این شرکت ، مهر تایید این ادعا است . جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره ویژه در ارتباط با ترخیض فوری کالا از گمرک با شماره های شرکت همیارتجارت تماس بگیرید.

چنان‌چه به راهنمایی بیشتری در زمینه مراحل ترخیص کالا از گمرک نیاز دارید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند

رفتن به بالای صفحه